2013. január 20., vasárnap

"Szólj rám, ha hangosan énekelek!"

Látva és megtapasztalva a saját településemen is sajnos néhol, a természet okozta spontán, (aktuálisan a hóakadályok) ám kollektív nehézségeket, vagy a politikai hatalom által szándékosan generált közösség romboló széthúzásokat, mellébeszéléseket, egymásra mutogatásokat, korrupciót, előítéleteket, csalásokat, sikkasztásokat pazarlásokat, értelmetlen klikkesedéseket, egymás pénz és hatalom vágyból történő ellehetetlenítését - ahelyett, hogy félretennénk ilyenkor minden kicsi és nagy gyűlölet okozta érzelmeinket, nem segítjük, sőt azt is megkockáztatom némely esetben még kárörvendően szándékosan akadályozzuk is az élet normális folyását -, elhatároztam leírok minden gondolatot, legyen az kérdés, vagy csupán az általam érzékelt objektív valóság, vállalva annak minden egyes szaváért a felelősséget, ugyanis a másik olyan hatalmas bűn a szememben, ami megbocsáthatatlan a hazugságokon, pletykákon, tudatlanságon alapuló egymás háta mögött történő, lejáratási szándékú, vagy más rosszindulatú el-, mellé-, félre-, rábeszélés.
 
Tudom, élete során szinte minden ember (természetesen ez alól én sem vagyok kivétel) követ el kisebb nagyobb hibát, amely besorolható a fentebb leírt valamelyik kategóriába. Ennek számos olyan oka lehet és volt, amiről talán rajtunk kívül álló okok, pl. az elmúlt időszak szinte ránk erőszakolt politikai ideológiái, a szorult anyagi helyzet, a gyermekeink érdeke (ami szerintem a legfontosabb mindennél), betegség és még jó néhány életünket szervesen meghatározó „rizikó faktor”, ám ennek ellenére azt mondom, soha nem késő felhagyni azokkal a negatív dolgokkal, amelyek miatt ha más nem is, de a lelkiismeretünk fellázad ellenünk.
 
Sőt azt gondolom, a legfontosabb kellene, hogy legyen mindenki számára a lelkiismereti kontroll, persze csak annál az egészséges gondolkodású embernél, akinél egyáltalán maradt valami ebből az iszonyatosan nagy kincsből, amit a gyermekkorától, a környezetétől kapott ajándékba, amit egyesek még felnőtt korukra sem kapnak, meg, amit el is lehet betegség által veszíteni, viszont egyet nem lehet erőszakkal elvenni mástól, vagy elmenekülni előle.
 
Aki viszont nem hajlandó elfogadni az írott vagy az íratlan közerkölcsi törvényeket, nem képes civilizált módon viselkedni, erőszakol, rabol, gyilkol, vagyis aki morális csökevényként nem képes emberként élni az emberek között, azokat azt gondolom nem istápolni és segíteni kellene, mint azt, ahogyan számomra érthetetlen módon tesszük, hanem…. (nem szeretnék szélsőségesnek feltűnni, ezért mindenki gondolja ide azt, amit akar).
 
Azt gondolom még, hogy néha Magyarországon állatnak lenni nagyobb kiváltság, érdem és szerencse, a szó minden egyes értelmében, mint magyar embernek.
 
A legnagyobb baj, az, hogy egyedül kevesek vagyunk, a „sok” meg minden esetben már nagyon régóta nem a közérdeket vagy közakaratot (valódi demokráciát) jelenti, hanem, megint csak számomra érthetetlen módon egy kisebb közösséget (ha egyáltalán helyes ezt a szót ebben az esetben használni!), a mindenkori hatalmat képviselő politikai elitet jelenti, és ez a bagázs a saját érdekei előtérbe helyezésével próbálja orvosolni a mindenki problémáját, miközben nem veszi észre, hogy a legnagyobb problémát éppen ők okozzák….
 
Tehát már megint csak a klaviatúrám kopott volna értelmetlenül…? ám, ha már egy ember végigolvasta ezt az írást, egyetért velem, és önmagába tekint, valamint megpróbál változtatni velem együtt a negatív dolgain, akkor már megérte azt hiszem…. J
 
Mert csak így lesz egyszer (tudom és érzem eljön az ideje) a sok kis porszemből lőfegyverek és erőszak nélkül is félelmetes igazi magyar homokvihar, ami keményen átalakítja a határokat sem kímélve, Vagy akár magyar folyam…..


"A víz az Úr?"

Vizet szült a tél
Tiszta honi helyen
Elindult az ér
Hogy majd patak legyen

Jégeső és vér
S könny mit ivott néha
Kavarta a szél
Nőtt a hordaléka

Felserdült a csepp
erősen felduzzadt
Sebes folyó lett
Élvezte, hogy futhat

Jövőbe szaladt
Habos múltját vitte
édesvíz maradt
nem vágyott sós ízre

Medrében a sár
Nagyon felgyülemlett
ezért ma is áll
Magyar álló víz lett...

(Össze kéne folyni
Folyóvá ki magyar
minden koszt kidobni
ami vizet zavar!)

 Maximális tiszteletem a kisszámú kivételnek!!!!!!!!!!

Üdv: egy antielitista,, összeesküvés elmélet gyártogató DBS műtött parkinsonos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése