2013. november 4., hétfő

Kedves leendő Iskola utcabéli lakótársaim!

 
 
Megbízható forrásból származó információk alapján ma végre napvilágra került az utcánk számomra ez idáig anonim névadója: Varga Gábor sötét múltjának azon szégyenletes foltja, amely szó szerint átírja szeretett falum jelenkori történetét kicsi - néhol platánokkal szegélyezett zsák, máshol iskolakerítéssel határolt meredek - utcánk nevének megváltoztatásának formájában. ( Na tessék itt van kérem szépen mindjárt 2 leendő utca név javaslatom is az Iskola utca mellett: Zsák utca, Meredek utca.)
 
Valamint helyi érintett, ám politikai hovatartozásom szerint független lakosként, ezúton megköszönném a Zala Megyei Kormányhivatal fáradtságos kutató, közbenjáró és figyelemfelkeltő munkáját is! Kézenfekvőnek látszik tehát 3. lehetőségnek az általuk megnevezett aktuális politikus személy is, mint leendő utcanév tulajdonos. (Példáért nem is kellene olyan messze vagy régre visszamennünk)
 
No de a lényeg, hogy ez a bitang Varga Gábor, - akiről eddig tévesen azt gondoltam valamiért, hogy a XIX. századi Bem apó seregében futkosott anno -, egy rohadt szemét tróger, akasztófára, nem pedig utcanévre való kommunista volt sajnos, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában, egészen pontosan Zalaegerszegi Kommunista Párt megalapításában vett részt. Pechjére nem élte meg az 1989-es rendszerváltást, így nem férhetett be a reform kommunisták népes elvtársi bagázsába.

Azt gondolom, az „Iskola utca” elnevezés, gondolva az elkövetkezendő, pakliban lévő politikai hatalomváltásokra bőven megfelel a helyi és a magasabb szintű elvárásoknak egyaránt! Meg különben is, takarékossági szempontokat is figyelembe véve sokkal rövidebben hangzik: Magyarország-Gellénháza-Iskola utca, mint Magyar (Nép)Köztársaság-Gellénháza-Varga Gábor utca!
 

 
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése