2013. október 25., péntek

Pénteki dühöngő


Azt tapasztalom, a hétköznapok során az emberek jó részénél valamiféle tespedt, megfeneklett, elkényelmesedett lusta állapot figyelhető meg. Nem csupán a szabadidős testnevelés, a tömegsport, a mozgás terén, hanem a hétköznapi kulturális életben a nem kötelező, általános, igényesebb műveltség (nem professzionális szaktudásra, vagy a sznobokra gondoltam) bővítése, befogadása terén.. Ennek okáról és szerintem káros következményeiről hosszasan tudnék írni, de éppen a szóban forgó téma miatti érdektelenség  (helyesebben minimális érdeklődés) okán nem teszek különösebb kitérőket.

Azt gondolom alapvetően az alapoktatásban, az oktatáspolitikában keresendő a hiba. Az az igazság, többek között ebből is csak az jön le a számomra, hogy az oktatáspolitika hierarchiájában a nagybetűs GYERMEK oktatása, nevelése az óvodás, az általános, közép és felső oktatási rendszerben tanuló diák az utolsó helyre szorult.

Szó szerint minden fontosabb, mint a gyermekek ebben a hülye, minden erőlködés ellenére átláthatatlan, bürokráciával megnehezített, személyes érdekekkel teli oktatáspolitikában, amelyet el is neveztek pedagógus életpályamodellnek.. és a gyermekek életpályája? Azzal mi lesz Tisztelt Politikus Hölgyeim és Uraim????..... bla... bla... bla....   

Bár az is igaz szerintem, hogy észrevétlenül, retorziók nélkül lopni, csak a rosszul, szándékosan összekuszált vagy egyáltalán nem nyilvántartott raktári készletből lehet a következő aktuális leltárig. Akkor meg majd úgyis minden ismét  tiszta lappal indul, azaz a hiányt benyelik a polcok. A káló sokat elbír!!!! No de meddig? Arról az apróságról sem feledkezve meg., hogy a készletnyilvántartással és leltározással kapcsolatos szabályozás a „tolvajok” kezében van.  

A 0-ról jut eszembe: 

Magyarország IMF tartozása NULLA, értitek! 0 azaz Zéró forint, amit, ha átszámítunk aktuális árfolyamon devizára akkor az is 0 lesz! Nem vagyok egy matematikai zseni, de ha az ezzel (és számos hasonló) kapcsolatos reklámköltséget is figyelembe vesszük, akkor máris + milliók repülnek mínuszba, az égbe a közös kasszánkból. A másik oldalon meg addig szarakodnak a devizahitelek rendberakásával, amíg minden hiteles tönkre nem megy, a bankok meg tovább tollasodnak! És aztán már nem is lesz probléma! Hazugság hazugság hátán....

Hazudik és ígérget a kormánypárt egyfolytában hazudik és ígérget az ellenzék! Bocsánat nem hazudnak!!!! Gyurcsány Ferike szerint hazugság a politikában nem létezik csak rosszul felmért helyzet! Tényleg minek is kell egyáltalán a pártokat nevesíteni a választásokon, hiszen általánosan elmondható, hogy van a gyenge kormány és van a szintén gyenge ellenzékünk! A kettő között átjáró ház! Tehát összegezve: vannak a politikusok és a prédikátoraik. Mi ez, ha nem maffia!? MI magyar emberek nem felejtünk kicsit gyorsan? 

Na ennyi mára!

Szabó Balázs: Füstköd

A fáradt, felkelő Nap ma csupán fakó fényfolt,
fekete felhőkből könny gyanánt ürülék potyog,
félholtan fetrengő fák felett füstöl az égbolt;
 fáj a félelem, fullaszt a szürke, szagtalan szmog...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése