2013. november 17., vasárnap

"Intellektuális vérbank"*** nélkül megírt Kortesbeszédem / Bianco

 *** / Ted Sorensen - John Fitzgerald Kennedy /
 ** / a kipontozott részekre értelem szerűen a megpályázott státusz, illetve az éppen aktuális évszám és választás írandó /

 Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Elvtársak!
 
Elhatároztam, megélhetési bűnözőként, mint önjelölt politikus, **...........-ként indulok a/az **.......-s **.......... választáson, annak ellenére, hogy megfogadtam nyilvánosan: soha többé politika!

12 pontba szedve nagy-mellénnyel felvázolnám (megígérem!), azokat a közösségi szempontokat, érdekeket, elképzeléseket, terveket stb., amelyekre majd feltétlenül figyelni fogok az elkövetkező 4 vagy 5 esztendőben. /Az első  11 pont sajnos a titkárnőm nyári szabadságolása miatt lemaradt!/:

 12. pont:
Amint azt "látjátok feleim szümtükkel" a legfontosabbat, tehát hazudni - helyesebben tévedni, avagy csupán rosszul mérni fel előre a helyzetet - már tudok! A nyitott szemmel alvás, az önelégült mosoly és a pókerarc is simán megy, ám beszélni amúgy nem minden esetben sikerül. Legfeljebb, ha ragaszkodtok hozzá, majd leírom, hogy mit szeretnék elmondani abban a maximum 10 perc/ciklus-ban, amit úgy érzem, megérdemeltek tőlem ti választópolgárok! Amolyan köszönetféleképpen azért a feleslegesen belém fektetett bizalomért; valamint a különféle kiváltságokért, előnyökért, költségtérítésekért, és ki tudja még miért, valamint végül, de nem utolsó sorban az irreálisan magas tiszteletdíjazásomért, amit amúgy is - természetesen rögtön az elején - mi szavazunk majd meg és amihez aztán az égvilágon semmi közötök sem lesz, maximum annyi, hogy a ti pénzetek!

Továbbá - mielőtt még valaki véletlenül mesés illúziókba kergetné gondolatait - a közösség érdekei helyett, kizárólag a saját és a közvetlen családom érdekit helyezem majd előtérbe minden körülmények között; nem riadva vissza a törvény kiskapui kínálta utaktól, vagy a "törvényesített" korrupciótól sem. Kihasználva a következő 4 -5 éves ciklus magam által is módosítható, vagy már meglévő (Ptk., Btk., Hpt.) törvényeit, valamint a saját villám-gyors meggazdagodásomat elősegítő ismeretségeket is szeretnék bekerülni -  ha nem is a 10 -, legalább az 50 leggazdagabb magyar közé. 

/Mindehhez társulna még - nagyjainktól ellesett - köpönyegforgató ismeret és a hétköznapi ember - a nép - számára gyakran teljesen értelmezhetetlen, tolvaj szlengre, akarom írni politikai szakzsargonra épülő beszédstílus elsajátítása is, oszt jóccakát!/

Habár papírom van róla, mégis egyetlen hatalmas dilemmám talán az, hogy megfelelőképpen dilettáns, elmebeteg, retardált hülyének számítok-e?

Kedves Választópolgárok döntsetek! Számítok a szavazataitokra, mint ahogy a kampányom megfelelő, eltúlzott mértékű anyagi támogatására is!

Jelmondatom: Minyimum miniszter leszek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése