2013. november 16., szombat

KKKL and "Boldogok a lelki szegények, mert... "

/Fontos figyelmeztetés: akik nem szeretnek politizálni, avagy engem ;), vagy semmi gondjuk a jelen helyzetükkel, netán valamelyik politikai párt vagy ideológia, esetleg ezekhez szorosan kapcsolódó személyi kultusz megrögzött és tántoríthatatlan hívei; és/vagy nem töltötték be a 18. életévüket, azokat tisztelettel megkérem, még most hagyják abba eme értelmetlennek tűnő, a nyugalom megzavarására is alkalmas populista eszmefuttatás olvasását!/ Aki meg alapból, önhibájából, vagy önhibáján kívül a környezete "sötét" értelmi szintjének köszönhetően analfabéta…. Annak szerencséje van, ugyanis ahogy  az Úr Jézus is mondta vala a Hegyi beszéde legelején: „Boldogok a lelki szegények, mert…!” (szándékosan nyitva hagyott mondat!)
 
A hócipőm tele van már a sok ingyen, vagy spekulációból, helyesebben a belőlünk élő politikai elitből, képviselők és politikusok csürhe bandájából! (Tisztelet a kisszámú kivételnek!)…
 
Na ez a KKKL and Tsa. azaz Kósa Keresztapa Kiránduló Lajos és Társai „hőszolgáltatásos eszmecserés” floridai „nyaralás”  betette nálam a kaput, attól függetlenül, hogy drága honfitársaim közpénzből mentek-e el, vagy sem... és a történetben az a fricska, hogy ez előbb utóbb haragot szül azon (elithez tartozó) emberek körében, akik lemaradtak... :( Eszembe jutott, hogy az előző ciklusban pont a fityisz lázadozott az ilyen és ehhez hasonló irreálisan magas költséggel járó, csak a politikusi elitet megillető kiruccanások ellen!!!
 
Magyarország jobban teljesít! Gratulálok!
 
Közben - a már jól megszokott választási ígéretek ellenére – hogy csak néhányat említsek: az oktatás, szociális és egészségügy is csak a felsőbb társadalmi rétegek érdekeit szolgálja, vagyonát gyarapítja.
 
Megnézném, mikor kapnék a boltban valamit is, ha azt mondanám: igaz, hogy egy árva fityingem sem maradt, mert az állam és a bankok hiéna módjára lenyúlták, de a GDP ebben a negyedévben 1,7%-al nőtt a tavalyihoz képest!!!!!!!!! És ami a legfontosabb, és amit a világ is tud: Magyarország jobban teljesít!!!!!!  :( A szájbatkert rezsicsökkentés, vagy reálérték növekedés állítólagos pozitív hatásairól nem is beszélve!
 
Sajnos megváltozott munkaképességűként (lehet, hogy ez utóbbi az oka) azt kell mondjam, összességében egy dekányival sem lett jobb az életszínvonalam az utóbbi 10 évben, sőt… annak ellenére, hogy közben minden éppen aktuális kormány látványosan (teátrálisan) sokat tesz  fityiszes jobb oldali szóhasználattal élve: a „magyar családokért” vagy akár MSZmP-s komcsi (más) szóval a „népért”! Persze az is igaz, ha nem volnának a bajbajutottak, ugyan kin tudnának a kormányok olyan látványosan és fennhangon segíteni!
 
Nagy igazság: amelyik országban sokan és sokat politizálnak, ott nagy a baj; ellenben ahol az utca embere azt sem tudja ki a miniszterelnök ott minden rendben!
 
Hát ezek után csoda, hogy Amerikai Magyarokhoz vágyom!!!???
 
Várom a véleményeket, ellenvéleményeket!
 
Komment: = ?.*
Lájk = egyetértek
Megosztom: hasonló helyzetben vagyok
 
Az öreg Tanár és a Rendszer
 
Ma a szegények
Politizálnak,
Akik jól élnek,
Nem kritizálnak
Embert s Rendszert.

Ha a nagy urak
Effélét tesznek,
Jó dolgukban csak
Két vállra tesznek,
Embert s Rendszert.

A birkákból rém
Okosak lesznek,
Aztán könnyedén
Falnak vezetnek,
Embert s Rendszert.

Tudják ők már rég,
Eltapos mindent
A megindult nép,
Jövőt és jelent,
Embert s Rendszert.

A múlt a mában
A legjobb tanár,
Az osztályában.
Mégsem talál
Embert s Rendszert.

Butának lenni,
Nem szégyen ma már,
Az észt megvenni
Nem lehet, csupán
Embert s Rendszert.
 
@BenMar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése