2012. szeptember 14., péntek

Vissza az anyatermészethez!

Szívem szerint minden egyes reggel, munkába menet a barátaimmal beülnék egy kedves kis kávéházba, ahol nyugodt körülmények között kezdődhetne minden napom. Amolyan kedves kis, csupán álmaimban létező, hófedte hatalmas hegyekkel, rengeteg erdőkkel ölelt tengerparti kávézóra gondolok, amilyenről már korábbi bejegyzéseimben is írtam.

Ábrándozom egyfolytában egy a mai szemmel talán túlmisztifikáltnak tűnő igazságosabb, erőszak és előítélet mentes, szabad, egyszóval emberibb, elfogadható életszínvonalú  világról….ahol normális politikai, gazdasági háttér előtt mindenki normálisan megélhet a becsületesen végzett munkájáért kapott bérből, sőt még az is előfordulna, hogy a polgár a saját alapvető szükségletei mellett netán egy családot is el tudna látni, vagy ne adj Isten még azt is megtehetné, hogy néha pihenés, hasznos kikapcsolódás gyanánt megismerhetné saját szemmel is a világ többi országában, nagyvárosaiban élő emberek életét, kultúráját. Vagy ha kedve tartaná minden egyéb pénztárcához kapcsolódó lelkiismeret-furdalás nélkül rendszeresen színházba, moziba, sporteseményekre vagy éppen családjával télen nyáron sportolni járna…..   

Egy mindenki által tisztelt Isten állna csupán minden más mindenható felett:: maga az EMBER, az emberi lélek…. / ja! míg el nem felejtem: ami szintén csak álom ma még, hogy senkinek nem döglene meg a tehene a szomszédja miatt … L J

Hogy mikor is lesz ilyen? Hát azt gondolom még nagyon sokat kell ahhoz, nekem sajnos talán örökre is aludni……  de az is igaz, a valódi értelemben vett álom alvás nélkül nem is létezik….. J 

Talán érthető miért szeretem John Steinbeck  korabeli Amerikájának egyszerű embereit…

Ébredj fel szépen kisbalázs….!

E helyett mi ömlik, hányinger és stressz keltő maszlagként, artikulátlan alpári , érthetetlen nyelvű üvöltésként folyamatosan a médiákból, a csendes, nyugtató zene helyett? Ez a túlvilági hang a mindenkori hibás, elfajzott politika röhögésbe fulladó iszonytatóan nagylábon járó haláltánca a közösség felett…….


Ígérgetnek, húzogatják előttünk a mézesmadzagot, aztán a végén mégsem marad más, mint hazugságok és hatalmas elkeseredett, véres pofára esések, akár szándékosan löknek fel, akár belekergetnek az öngyilkosságba….  akinek inge, az sem veszi sajnos magára…..

Azt gondolom tényleges radikális változásokra, hovatovább valami hatalmas világ méretű traumára volna szükség ahhoz, hogy belássák végre a „rájuk kényszerített birka effektusban” élő emberek, rossz irányba mennek, ha a retardált, kretén vezetők után futnak, hiszen ők – ha már a birkákat szóba hoztam, az állatvilággal ellentétben – nem a legerősebb,  és legrátermettebb vezetésre hivatottak az emberi populációban, hanem sokan vannak köztük olyanok, akik hibás géneket hordoznak magukban, ráadásul néhányuknak még csak meg sem kellett küzdeni a „falkavezérséghez”, hanem mi választottuk ki őket , "királyoknak a demokráciában" az élre.…..  Ebből aztán adódnak a különféle konfliktusok, amiből végső soron a sok stressz és fura civilizációs betegségek sora…

Gondoljunk csak bele, hova vezetne, vagy milyen következményekkel járna egy efféle hibás választás az állatvilágban… .)

Avagy az is bene van a pakliban, mivel minden viszonylagos ebben a világban, hogy hibás az emberi faj, állatvilág szintjén való megközelítése, és az elméletem egyesek szemében (feltéve, ha végig olvassák) csak egy paranoiás gondolkodás a részemről. Ám ennek ellenére, azt vallom, a természet borzasztóan egyszerű törvényeit semmiféle emberi túlbonyolított törvényhozás nem képes felülírni, hiába is szeretné azóta, amióta homo sapiensnek vallja magát…..

…- nézzük csak meg a bölcs öreg tanító magyar nyelvet, milyen sok szólás vagy közmondás témája az ember és állat(világ) összehasonlítása, összemosása... örök dilemma, hogy hol lehet az egészséges aranyközép az ösztönök és az értelem egyvelegében, amivel az ember több? az állatoknál..? :)

Az is megtörténhet, és tényleg igaza lesz azoknak, akik azt tartják, hogy egy teljes generációnak ki kell ahhoz halnia, hogy alapjaiban változzék meg a közösségről alkotott általánosan elfogadott közfelfogás. Persze azért ez sem olyan egyszerű, hiszen azt sem szabad elfelejteni, a gyermek neveltetése elsősorban a szüleitől, közvetlen környezetétől  függ, illetve az egészséges morál egészséges és kulturált, tiszta, előítéletektől mentes, szó szerint vett, és nem csupán jól hangzó szlogengént használt esélyegyenlőségen alapuló, intelligens emberi környezet feltételez .

És tessék már itt az elején a „gyermekkorban” elbukik a mutatvány, hiszen a tulajdon, a vagyon végső soron az átkozott pénz és az emberi törvényhozás megjelenésével felborult minden addig csupán az anyatermészet őstörvényein alapuló, úgymond egészséges törvényszerűség, legalábbis sokan hibásan azt hiszik, hogy felborult, pedig nagyon jól tudja mindenki, a természet törvényei, legyen bármilyen tudományágról is szó, megváltoztathatatlan, mint ahogy a születés és a halál is. Maximum hibás emberi beavatkozással kiiktatható egyes alkotóelem, de attól még a világegyetem szintjén minden megy tovább a maga ember által csal részben ismert törvényei szerint. Gondolok itt pl. az emberi faj idő előtti, saját hibájából való kihalására.

Milyen érdekes, és talán az evolúcióval, a túlélés törvényével, lehetne magyarázni azt is (a háborúk időszakos bekövetkezésének a különféle emberi konfliktusokon túl a túlnépesedés okozta elmélete) , hogy amit meg tudnánk egyszerű párbeszéddel is oldani, annak az esetek nagy részében csak erőszak és ebből fakadó tragédiák tudnak csak pontot tenni a végére…. ám, ha jobban belegondolok még nagyon az elején vagyunk a világegyetem szintjén értelmezett történelmünknek, hiszen Krisztus szinte másodpercekkel ez előtt született.. akkor meg  mit is várhatnék egy gyermeki, még ki nem alakult (ön)tudattól? J

Tényleg egy kérdés: A Bibliát még most is írja tovább valahol valaki?

Befejezésül egy nem saját, ám azt hiszem elgondolkodtató illúzióval (óhajtó mondattal) zárnám ezt a bejegyzést: Mennyivel jobb volna az életünk, ha a pénz a vagyon és a karrier hajszolására elpazarolt energiánkat csupán egymásra, őszinte baráti, embertársi kapcsolatokra tudnánk fordítani! ....Úgy ahogy a mesékben egyszer régen…….


Ígéretek Földje...

Túl a mesebeli láthatatlan óceánon,
Megrepedő üveghegyen át-látni is innen,
Túl valóságos világon.
Talán nem hiszed, hogy nincsen?

Mégis van ott egy kicsi Föld,
Úgy hívják hogy Szép Ígéret,
Hol fák levele mindig zöld,
Soha sem pusztít enyészet.

Hol igazak álmukat alusszák,
Felébreszti őket majd a semmi,
Hol a remények a jövő hamis borát isszák,
És berúgnak szegények, nehéz józannak lenni!

A várfalak foltozott alapján repedések,
Ledőlnek beton falai egy perc alatt százszor,
De minek meséljem néked,
Tudom, Te is jártál, és jársz is még ott vagy párszor!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése