2012. augusztus 13., hétfő

"Te Kutja Villág!"

Csupán az utóbbi pár nap nyílvánosságra hozott termése:



, amihez azt gondolom nem volna szükség különösebb kommenthez, ám én most mégis megteszem, akkor is, ha a bejegyzésemet elolvasva néhány állatbarátban ellenszenvet váltok ki, de tegnap reggel beleléptem egy aranyos kis macska aranyos kis sz@ráb@, amitől irtózatos önindítózásba kezdett a gyomrom.

Szeretem a gyilkoló kutyákat! Imádom a „nem létező” háziállatok ürülékét...!  

Lassan már rendőrt kell hívni a helyszíneléshez, ha egy öngyilkos ebet ug(r)at a sors autónk elé, és már az sem lesz meglepő, ha beidézik tanúnak azokat az éppen a környéken tartózkodó házi és vadállatokat, akik látták a sajnálatos kutyabalesetet... ha valaki kirak egy kutyát az utcára, akkor egy azonnal ítélő bíróság "kötél általi halálra" ítéli az elkövetőt, ezzel szemben, ha az ember-állat szándékosan gyilkol, akkor felmentik és sajnálgatják....

A szomszéd gyermekbarát(!?) kutyája (macskája) telesz@rj@, telefoss@ az akadálymentesített járdámat és én meg fogjam be a pofámat, ha jót akarok. Még akkor sem szólhatok, ha a fiam már lassan nem is kap levegőt a háziállat allergiától..... vagy rám küldik az "állatbarát fejjelentők" az állatvédőket, mert a kutyámat nem engedem be a lakásba eső vagy zimankó idején... és még sorolhatnám azokat az eseteket, ahol a házi kedvenceink előnyt élveznek a törvény szigora előtt az emberrel szemben.... kérdem én miért?

Ugyan miért van több joga az élethez egy állatnak, vagy egy állattartó, állatvédő homo sapiensnek, mint a magyar embernek….?

Anno gyermekkoromban ugyanaz a nagymama lelkiismeret furdalás nélkül „mesterséges születésszabályozást” végzett a saját családi háziállat állományában, aki most a gyermekeként (vagy talán néha jobban) félti, dédelgeti és gondozza a mára már hatalmassá duzzadt  macska kolónia kisebb, nagyobb nyávogó tagjait.  ….

Nem estünk át egy kicsit a ló másik oldalára állatvédelem kategóriában?

Azt gondolom ez olyan, mint ha a  vadonban élő farkasok, egymás között megállapodva, kötelező jelleggel kényeztetnék az áldozataikat, mielőtt megeszik, és akkor még nem is beszéltem az uniós, aranytojást tojó tyúkok stressz mentes, happy- világáról, vagy a kalitka/akvárium formabontó világának mesterséges kizárásáról…

 …félreértés ne essék, nem vagyok kutya vagy állatgyűlölő, de még csak rasszista sem, és elítélem a rosszindulatból, beteg aggyal, élvezetből elkövetett állatkínzást, vagy gyilkolást, de azért kérem döntsük el már végre, az állatok vannak ősidők óta az embert szolgálva az emberért, vagy pedig fordítva!

Egyik oldalon az a szülő áll, akinek a gyermeke kutya támadás áldozatává vált, a másik oldalon pedig az az apa és anya, akinek a gyermekét éppen a kutya tartja életben, vagy mentette meg...

Nézzünk körül a saját környezetünben, hány vadállat garázdálkodik szabadon.. ?!  

Mind e mellett tisztában vagyok az állatok, főleg a kutyák nélkülözhetetlen, emberéleteket mentő, segítő munkájának jelentőségével és fontosságával is, mégis azt gondolom valahol meg lehetne találni az aranyközép utat, ebben is, mint bármi másban…  Az a legnagyobb gond, hogy a megoldást nem a kutyáktól, vagy más háziállatoktól kellene várnunk, hanem magától az állítólag többségben lévő állatbarátnak nevezett értelmes embertekől …..

A kisebb-nagyobb sajnálatos módon valamiért elkorcsosult - még az átlagos állati kolóniák viselkedésétől is eltérő -, közösségekben, más ember, például a szomszédok életvitelének tiszteletben tartása egyes embereknél sajnos nem mellérendeltséget, hanem alárendeltségi viszonyt jelent, ahol első az „ÉN” és csak aztán jöhetsz „TE” vagy „TI”!. (azt hiszem ezt nem kell különösebben magyarázni)

Egy kérdés foglalkoztat napok óta, mégpedig egy nehéz, ám azt gondolom annál egyszerűbben megválaszolható kérdés: Vajon hány állat élet tesz ki egy ember életet?... vagy rosszul kérdeztem????!!! Vajon hány emberi élet tesz ki egy állati életet? Avagy ez is csupán egy elterelő és jó polgár összeugrasztó kérdés volna a politika elit számára a sok más mellett a jelenlegi „trágya” gazdasági helyzetben? Nem tudom, de egy biztos: itt egyre több a sz@r!

Ennyi! Aztán lehet sz@rral dobálni!!! J


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése